Mammakläder

Att hitta rätt mammakläder är inte alltid lätt, särskilt inte om det är första gången man axlar mammarollen. Från graviditet till att barnet slutar amma kan man ha stor hjälp av att köpa kläder anpassade till situationen man befinner sig i.

Graviditetskläder

När man är gravid vill man gärna ha kläder som är bekväma och inte är vägen, samtidigt som man antagligen inte vill ”nedgradera” sin stil alltför mycket utan behålla en relativt snygg look. Som tur är finns det idag mängder av olika märken som gör kläder perfekt anpassade till detta; några av de mest kända märkena är Cecilija S och Carriwell. Oavsett om man föredrar byxor, kjolar eller klänningar bör det inte vara några problem att hitta något som faller i smaken, men man kan få leta lite innan man hittat det märket som passar ens egen smak bäst.

Amningskläder

När man ammar behöver man kläder som underlättar proceduren och inte gör det alltför jobbigt. Dessutom ska de helst vara så lika ”vanliga” kläder som möjligt och hålla en hög nivå av trendighet. Förutom en grundläggande amnings-BH finns det även särskilda tröjor, linnen, med mera som gör amningen till något som går lätt och smidigt vilken situation man än befinner sig i. Som alltid får man pröva sig fram och se vad man gillar och vad som passar ens personliga stil.