Barnkläder

Att hitta rätt i djungeln av barnkläder är inte alltid så lätt. Förr i tiden var det kanske inte alltid så noga vad barnen hade på sig, utan man tillverkade mycket eget och lät kläderna gå i arv i en syskonskara. Idag är barnkläder en gigantisk industri och för många är det lika viktigt att barnen har moderiktiga kläder som att de själva har det.

Problemet är förstås att barn snabbt växer ur sina kläder. I vissa fall kanske de inte ens kan ha ett plagg under ett helt år. Dessutom slits barnkläder fort eftersom barn sällan är aktsamma med sina kläder när de leker. Då är det väldigt trist om kläderna kostat mycket pengar att köpa.

En lösning på detta problem är att köpa kläder på second hand. Är man noggrann med inköpen kan man få ”nästan nya” märkeskläder till riktigt bra priser. Dessutom kan man givetvis själv sälja vidare kläderna när ens barn har växt ur dem (förutsatt att de inte är för slitna förstås), och därmed tjäna tillbaka en del av inköpssumman.

Om man bor i en större stad finns det säkerligen många second hand-butiker att botanisera bland. I de flesta fall är priserna riktigt låga och utbudet stort, men eftersom det numera är så populärt att handla på second hand får man ofta se till att vara på plats tidigt på dagen efter att de öppnat, innan de snyggaste och bästa kläderna redan sålts ut.

Föredrar man att handla på nätet (eller om man bor ute på landet eller i en mindre stad) är Tradera ett säkert kort. Inte nog med att det finns enorma mängder kläder att välja på från hundratals olika säljare; priserna är oftast också riktigt låga. I vissa fall kan man till och med hitta helt nya, oanvända kläder till riktiga fyndpriser. Som alltid lönar det sig att ta sig tiden att i lugn och ro bläddra igenom allt och inte köpa första bästa man hittar. Förr eller senare hittar man rätt!